نشست مسئولان صنایع استان گیلان با ستاد توسعه فناوری نانو: 400 واحد صنعتی در گیلان، آماده بهره‌مندی از فناوری‌ نانو

در راستای ترویج صنعتی و توسعه فناوری نانو و با هدف ایجاد بسترهای همکاری با مراکز متولی صنعت در کشور، نشست صنعتی معرفی فرصت‌های اقتصادی فناوری نانو برای صنایع استان گیلان، در محل سالن کنفرانس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار شد.

در این نشست که با حضور مدیرانی از بخش‌های مرتبط با صنعت استان گیلان از جمله رئیس اداره فناوری و پژوهش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، مسئول ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه گیلان، قائم مقام اجرایی خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، نمایندگانی از اعضای هیئت علمی بخش نانوفناوری و معاونت پژوهشی دانشگاههای گیلان و مسئول پژوهش شرکت‌های دانش بنیان و کارشناس توسعه تجارت الکترونیک استان گیلان و نیز مدیر کارگروه ترویج و فرهنگ سازی و کارشناسان حوزه کشاورزی و صنایع غذایی، آب، محیط زیست، صنایع هوایی و دریایی، لوازم خانگی و شبکه تبادل فناوری برگزار شد، طرفین به بحث و تبادل نظر پیرامون بسترهای همکاری در جهت توسعه صنعتی فناوری نانو و رفع مشکلات صنایع با ثروت آفرینی از این فناوری، پرداختند.

در این نشست، مهندس اسماعیل مقدس، رئیس اداره فناوری و پژوهش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، با اشاره به وجود بیش از 3000 واحد صنعتی در استان، اعلام داشت که در حال حاضر، بیش از 400 مجموعه صنعتی فعال در حوزه های صنعتی مختلف همچون مواد غذایی، مواد شیمیایی و نساجی، در استان گیلان وجود دارد که از ظرفیت مناسبی برای بهره مندی از فناوری‌های نوظهور همچون نانو برخوردارند. مقدس ضمن بیان اهمیت تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی، بکارگیری فناوری نانو در صنعت را از جمله موضوعاتی دانست که می‌بایست با همکاری نهادها، مورد توجه صنایع قرار گیرد.

وی ارتباط تنگاتنگ جامعه دانشگاهی و پژوهشی، وزارت صمت، واحدهای صنعت و معدن استان، ستاد نانو و صنایع را زمینه ساز برطرف شدن بسیاری از مشکلات موجود دانست و لزوم حمایتهای ستاد از پروژه های تحقیق و توسعه را در میزان استقبال صنایع از فناوری‌های موجود امری اثرگذار و مهم برشمرد.

مهندس زهرا مصلح، قائم مقام دبیر اجرائی خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، ضمن اشاره به ارتباط مستمر با بیش از 10 انجمن صنعتی مهم در استان، برای امر پایش و جمع آوری مشکلات و نیازهای واحدهای صنعتی استان گیلان اعلام آمادگی نمود و در مقابل بر لزوم استفاده از اطلاعات توانمندی‌های فناوری نانو و خدمات و تسهیلات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در جهت ارائه به صنایع و تسهیل در رفع مشکلات صنعتی استان تاکید ورزید.

دکتر مهدی شیرزاد سیبنی، مسئول دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه و استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به بیان پژوهش‌های گسترده انجام شده در زمینه فناوری نانو و علوم پزشکی، پرداخت . وی با توضیح اقدامات صورت گرفته در جهت رصد مشکلات صنایع استان، به معضلاتی همچون مسئله پسماندها، مشکلات زیست محیطی ، و آب و پساب ومسئله آهن، منگنز، نیترات پرداخت. وی با توضیح فعالیتهای بخش علوم پزشکی در زمینه داروسازی، فعالیتهای دانشکده بهداشت در بخش حرفه ای پیرامون تصفیه آبهای صنعتی و فعالیت‌های دانشکده بهداشت محیط در زمینه آب و پسماند، بر لزوم استفاده از این مطالعات برای همکاری های آتی به منظور رفع مشکلات صنایع استان و کشور تاکید نمود. وی همچنین با اشاره به تفاهمنامه های متنوع صورت گرفته دانشگاه و صنعت، یادآور شد که استفاده از این ظرفیت‌ها جهت توسعه صنعتی فناوری نانو ضروری بوده و می‌بایست در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.

دکتر یاسر بهاری، عضو هیئت علمی گروه نانوفناوری و نماینده معاونت علمی دانشگاه گیلان، ضمن توضیح مشکلات موجود در صنعت، به وجود حلقه مفقوده ای بین فناوران و فعالان عرصه صنعت اشاره کرد و بر لزوم استفاده از ظرفیت متخصصینی که هم با مشکلات صنایع آشنایی دارند و هم از اطلاعات و دانش نانو بهره مندند، تاکید نمود. وی افزود: ما هم در گروه نانوفناوری و هم در انجمن نانوی استان گیلان در تلاشیم تا بین صنعت و دانشگاه ارتباطی مستمر را شکل دهیم تا از بستر این ارتباط و ضمن بازدیدها و پایش‌هایی که تیمهای متخصص از واحدهای صنعتی بعمل می آورند، گره ای از مشکلات صنعت را با دانش موجود باز کرده باشیم. بهاری با ضروری دانستن همکاری مراکزی همچون استانداریها و ستاد نانو، به اثر ویژه حمایت‌های تشویقی ستاد از متخصصین نانو در ده‌ساله اول و یا مشارکت استانداری در رویدادهایی مانند هفته استانی قزوین، اشاره کرد و پربازده بودن این اقدامات را منوط به همکاری همه مجموعه ها و تعریف حمایتهای ویژه در این زمینه دانست.

filereader.php?p1=main_dc962c62d2676451f

دکتر اشراقی، کارشناس حوزه کشاورزی و مواد غذایی کارگروه صنعت  بازار، با اشاره به فعالیت‌های ستاد نانو در جهت توسعه صنعتی فناوری نانو، به منعطف بودن اقدامات و حمایت‌های ستاد اشاره نمود و میزان حمایت‌های ستاد را بر اساس حجم نیاز صنعتی ، امری قابل تغییر و کارشناسی شده برشمرد. وی با اشاره به فعالیت صنایع در حوزه شیلات، بر آمادگی ستاد جهت همکاری با حوزه های صنایع غذایی و کشاورزی استان و بررسی تقاضاهای صنعتی تاکید نمود.

دکتر علی زبردستی، کارشناس حوزه آب و محیط زیست کارگروه صنعت  بازار، ضمن  معرفی فناوری‌های موجود در حوزه آب و پساب، به برخی پروژه های موفق صورت گرفته در مناطقی همچون آذربایجان شرقی پرداخت. زبردستی با بیان مشکلات موجود در روش‌های سنتی، بکارگیری فناوری نانو را روشی کم هزینه تر و کارآمدتر دانست و از مسئولین جهت توسعه این فناوری‌های نوین دعوت نمود. وی در توضیح استفاده از سامانه های نیترات زدایی با روش فناوری نانو، گفت: معضل اصلی آب آشامیدنی بحث وجود فلزات سنگین و نیترات است که این معضل بدلیل استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی  و دفع نامناسب فاضلاب‌ها بخصوص در مناطق شمالی کشور، در استان گیلان نیز نمود دارد. مزیت نانو این است که با مصرف انرژِ کمتر و اتلاف پایین تر، بصورت انتخابی، تنها نیترات موجود در آب را حذف می‌کند و با دیگر املاح مفید دیگر در آب کاری ندارد در حالی که با روش‌های سنتی، این املاح به‌همراه نیترات حذف میشوند. وی افزود: در حوزه حذف فلزات سنگین سه نوع سامانه بر اساس جاذب‌ها، کویتاسیون و پلاسما توسعه پیدا کرده اند که بر اساس پایش و بررسی نیازهای وارده از طرف صنعت، نسبت به استفاده از آنها اقدام خواهد شد.

مهندس رضا سلطانعلیزاده، کارشناس حوزه آب و محیط زیست کارگروه صنعت  بازار، ضمن معرفی انواع نانوپوشش‌های مورد استفاده صنعت، به نانوپوشش‌ها و رنگ‌های مورد استفاده در صنایع کشتیرانی و بنادر و نیز پوشش‌های مناسب برای محیط مرطوب شمال بمنظور رفع خوردگی و زنگ زدگی فلزات پرداخت و مدل‌های همکاری با صنایع و حمایت‌های موجود را بیان نمود.

همچنین فلاحتی، کارشناس حوزه لوارم خانگی و نانومواد کارگروه صنعت  بازار، به لزوم توسعه پوشش‌های تبدیلی برپایه زیرکونیوم در صنایع بدلیل زیست سازگار بودن آنها بویژه برای صنایع استان گیلان پرداخت.

در ادامه حاضران، ضمن حضور در نمایشگاه محصولات فناوری نانو، با محصولات، تجهیزات و شرکت‌های نانویی به تفصیل آشنا گردیدند.

یک شنبه، 8 مهر 1397 14:17
نظرات
نام:  نظر: 

قوانین ارسال

  • نظراتی که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • نظرات شما پس از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
ایمیل: 
متن زیر را در کادر کنار آن وارد کنید
* تماس با ما

آدرس:گیلان- رشت- بلوار امام خمینی- کوچه دانشگاه پیام نور- جنب ناحیه کارگاهی سپیدرود رشت- ساختمان کسب و کار

تلفکس :33721349-013
واتساپ: 09028360408
ایمیل: [email protected]
کانال اطلاع رسانی:guilanhim@
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خانه صنعت معدن و تجارت گیلان می باشد